Skip to main content

Karl May: De schat in het Zilvermeer

In de zestiger jaren mocht ik meemaken hoe de Prisma pocketreeks van Karl May op de markt kwam! Voor een paar gulden werd ik dan een spannend verhaal rijker… Meegezogen werd ik in avonturen in Amerika, de Oriënt etc. Vanaf toen voor het leven verknocht aan schrijfstijl en boodschap die in de boeken te vinden bleken.
Bij het lezen van De Schat in het Zilvermeer raakte ik méér dan enthousiast want niet alleen nam het verhaal me in zijn greep maar ook was er meteen een ‘eind goed, al goed’ en kon ik het meesterstuk met opperste voldoening geheel uitgeplozen te ruste leggen…
Later kwamen meer kanten tevoorschijn van het geniale schrijverstalent van Karl May.
Decennia daarna stuitte ik bij toeval op een drietal Becht-uitgaven en was ik verbluft door de nog uitgebreidere en oneindig veel betere teksten. Vanaf toen besloot ik om meer van die oude knarren aan te schaffen en toen er ook een informatieve Karl May vereniging bleek te bestaan, was het hek van de dam…

Inmiddels staan honderden exemplaren opeengepropt in huis met nog vele andere jeugdboeken. Geen enkel tipt aan de ideale mix van fictie en bestaande historische en geografische omstandigheden als die in de Karl May-boeken.
In kleurrijke schrijftaal visualiseert Karl May gedachten die rechtstreeks uit zijn schrijvershart kwamen. Getekend door perioden van mentale problemen was hij als geen ander een voorvechter van een pacifistische levensstijl, bepleitte hij een multiculturele samenleving en sprak hij zijn eerbied uit voor dier en milieu en gaf hij de oorspronkelijke bewoners in zijn filosofie het recht hun geboortegrond met trots te kunnen blijven bewonen.

Karl May: voor altijd boeiend!

Peter Nefs

 

Meer over deze bijzondere uitgave van Karl Mays De schat in het Zilvermeer  vindt u hier. Direct aan de slag? Lees dan hieronder verder.

Download het e-book of bestel de paperback direct via deze link. De exclusieve hardcover bestelt u via deze knop.

Voor het e-book: vul hieronder je gegevens in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Help ons met jouw eigen ‘vergeten’ boek