Skip to main content

Remi laat niemand koud

Hector Malot was een Franse schrijver en journalist die bekend werd door zijn literaire werken. Zijn bekendste werk is natuurlijk ‘Alleen op de wereld’ (‘Sans Famille’ in het Frans), een roman die voor het eerst werd gepubliceerd in 1878 en sindsdien vele lezers heeft ge├»nspireerd en ontroerd.

Er zijn verschillende anekdotes en trivia over Hector Malot en zijn meesterwerk. Een daarvan is dat de roman inderdaad een van de meest vertaalde boeken ter wereld is, na de Bijbel en het boek ‘Pinokkio’ van Carlo Collodi. Het is in meer dan 20 talen vertaald en heeft miljoenen exemplaren verkocht over de hele wereld.

Een andere anekdote gaat over het ontstaan van het boek zelf. Malot schreef het verhaal terwijl hij in Parijs in een ziekenhuisbed lag. Hij leed aan een longziekte en schreef het verhaal om de tijd te doden terwijl hij aan het herstellen was. Het verhaal van de weesjongen Remi, die alleen op de wereld komt te staan na het verlies van zijn familie, is een meeslepend en ontroerend verhaal dat nog steeds veel lezers weet te raken.

Een ander interessant weetje over ‘Alleen op de wereld’ is dat het boek in 2018 is aangepast voor een Japanse tv-serie. Het verhaal van Remi en zijn avonturen is nog steeds actueel en inspirerend voor een nieuw publiek.

Kortom, ‘Alleen op de wereld’ is een onvergetelijk en inspirerend verhaal dat veel lezers heeft geraakt en ontroerd. Hector Malot was een getalenteerde schrijver die het verhaal van Remi tot leven bracht en daarmee een blijvende erfenis naliet.

Bestel deze authentieke heruitgave van ‘Alleen op de wereld’ hier.

Voor het e-book: vul hieronder je gegevens in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Help ons met jouw eigen ‘vergeten’ boek