Skip to main content

Een zwerver verliefd... en verdwaald

Een zwerver verliefd is de tweede roman van de schrijver Arthur van Schendel (1874-1946) en werd voor het eerst gepubliceerd in 1904. Het vervolg heet Een zwerver verdwaald. Straks gebundeld aangeboden.

Een zwerver verliefd gaat over Tamalone, een zwerver die ondanks deze staat tevreden is met zijn leven en vrij gelukkig. Zoals de titel al weggeeft wordt Tamalone verliefd, op Mevena. Hij is zo verliefd op haar dat hij alles voor haar doet, hij helpt haar zelfs bij haar grote liefde te komen.

De hoofdpersoon uit dit boek is Tamalone. Tamalone zwerft al jaren rond in de Middeleeuwen. Als 13-jarig jongetje was hij het lievelingetje van zijn vader en kreeg hij aldoor sprookjes voorgelezen. Dit is waar hij zijn uitgebreide fantasie en zijn vele dromen vandaan haalt. Hij leeft samen met zijn ouders en jongere zusjes tot het hem te veel wordt en hij vertrekt. Hij houdt veel te veel van zwerven door de straten in de stad of het platteland om lang op één plek te wonen.

Tamalone is een dromerige jongeman, en later man, die best beseft dat zijn dromen nooit uit zullen komen. Tot die dromen behoren ook zijn liefdes. Zijn eerste is muziek, en dat is makkelijk te bereiken in het jongenskoor, in tegenstelling tot Mevena. Die is niet zo gemakkelijk te veroveren.

Stel hier een herinnering in, wij sturen een mail als het boek beschikbaar is.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Help ons door jouw liefde voor oude boeken