Skip to main content

Noordse Mythen

‘Noordse Mythen uit de Edda’s en de Sagen’ van Helene A. Guerber is een klassieker die in geen enkele boekenkast mag ontbreken. Het boek, dat al vele tientallen jaren internationaal aan de top staat, verschijnt nu in de geactualiseerde spelling.

Helene Guerber was een meester-verteller. Haar boek geeft als enige een compleet overzicht van de mythologie en folklore van de oude Noordse cultuur. Het bevat verhalen over goden, helden en monsters die cruciaal zijn voor het begrijpen van de Noordse geschiedenis en literatuur, en die de westerse cultuur en kunst hebben beïnvloed. Bovendien is het boek geschreven in een duidelijke en toegankelijke taal, waardoor het een waardevolle bron is voor wetenschappers, studenten en iedereen die geïnteresseerd is in mythologie, folklore en geschiedenis. Kortom, ‘Noordse Mythen’ is een essentieel boek om het culturele erfgoed en de literaire traditie van de Noordse volkeren te begrijpen.

Om helemaal in de mood te raken, luister je hier naar een verhaal uit het boek. (Een aflevering uit de verhalenpodcast Saga van podcastcollectief Talud)

Bestel het boek via deze link of vraag het gratis e-book op via onderstaand formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Help ons door jouw liefde voor oude boeken