Skip to main content

Alleen op de wereld

‘Alleen op de wereld’ van Hector Malot is een van die boeken die iedereen koestert uit zijn of haar jeugd, maar steeds uit pure nostalgie of melancholie opnieuw wil lezen.

Malot (1830-1907) schreef een groot aantal boeken, waaronder romans, kinderboeken en reisverhalen, maar de avonturen van weesjongen Remi zijn wel het bekendst.

Het is een onvergetelijk en inspirerend verhaal dat vele generaties van miljoenen lezers over de hele wereld raakt en ontroert. De uiterst getalenteerde Malot heeft een meesterwerk achtergelaten waarin diepgaande en universele thema’s, goed ontwikkelde personages en een meesterlijke verteltrant tot een tijdloos verhaal zijn gesmeed; spannend, ontroerend en tot de laatste letter boeiend.

Een van de belangrijkste thema’s van het boek is de zoektocht naar identiteit. Remi, een ouderloze jongen, gaat op zoek gaat naar zijn ware identiteit en zijn plaats in de wereld. Dit thema van identiteit is iets waar iedereen zich mee kan identificeren en heeft een universele aantrekkingskracht.

Een ander universeel thema in het boek is de zoektocht naar verbondenheid en familie. Remi ontmoet veel verschillende mensen tijdens zijn avonturen en zoekt naar de connectie en het gevoel van familie en verbondenheid met anderen.

Daarnaast is het boek bekend om zijn levendige personages. Malot tekende Remi en de andere figuren in het boek met veel aandacht voor detail;  de lezer krijgt een goed gevoel voor wie deze personages zijn en wat ze beweegt.

Geprezen wordt ‘Alleen op de wereld’ ook om de meesterlijke manier waarop het verhaal is opgebouwd en verteld.

 

Nieuw! Luister hier naar ‘Alleen op de wereld’ in de podcast Het Vergeten Boek (in samenwerking met Podcastcollectief Talud)

Download het e-book of bestel de paperback direct via deze link.

Voor het e-book: vul hieronder je gegevens in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Help ons met jouw ‘vergeten’ boek